Popis produktu
Máš chuť na rychlou a zdravou snídani plnou vitamínů a živin? Máme pro tebe 3 osvědčené recepty s arašídovo-čokoládovými krémy Grand Zero bez přidaného cukru. Dokonalá krémová konzistence, výjimečná chuť, vyvážený obsah bílkovin, sacharidů a zdravých tuků, které naše tělo potřebuje.To je naše oblíbená fit edice Grand Zero, která se hodí pro sportovce, gurmány i malé děti. Za tipy na rychlé dobroty děkujeme @navidlickublog.
LÉTO NA TALÍŘI
Kdo by nechtěl mít zdravou snídani nebo svačinku hotovou během 5 minut? Kombinace jogurtu, ovoce a ořechů je nejen rychlá, ale i zasytí, doplní energii i živiny a můžete ji obměňovat a ladit podle chuti.
Ingredience:
Postup:
- Do misky naservíruj jogurt a ozdob sezónním nebo mrazem sušeným ovocem. Ořechy na sucho opraž na pánvi, aby se rozvinula chuť i vůně, a nasyp na jogurt. Nakonec přidej granolu nebo müsli a dozdobte 1 až 2 lžícemi krému Grand Zero.
KRUPICOVÁ KAŠE
Znáš to, buď je příliš řídká, nebo příliš hutná... Máme pro tebe ověřený recept, který tě nezklame a navíc nepokazí tvoji štíhlou linii.
Ingredience:
- 300 ml mléka
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
- 2 vrchovaté lžíce jemné krupice/dětské krupičky (cca 25-30 g)
Na posypání:
Postup:
- V rendlíku na mírném plameni přiveď mléko k varu, přisyp krupici a metličkou důkladně promíchej, aby se neutvořily hrudky. Za stálého míchání 3-5 minut povař, kaše postupně zhoustne.
- Na talíři ji podle chuti pocukruj, posyp ořechy, kakaem/karobem a poklaď tenkými plátky másla. Navrch můžeš dát krém Grand Zero i kostičku čokolády, případně kaši čokoládou postrouhej.
PALAČINKY
Vyměň marmeládu nebo jiné přeslazené pomazánky za krém Grand Zero bez cukru a dopřej si milované palačinky bez výčitek.
Ingredience:
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 180 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
- Grand Zero
- ořechy
Postup:
- Vajíčka rozšlehej v mléce, přidej mouku, sůl a vanilku. Metličkou vymíchej hladké těsto bez hrudek. Ještě lépe to půjde tyčovým mixérem, těsto bude krásně hladké a nadýchané. Nech ho 20 minut odpočinout, v mouce se aktivuje lepek a s těstem se bude lépe pracovat. Palačinky se během smažení nebudou trhat a budou vláčnější.
- Rozpal si nepřilnavou pánev, ideálně přímo určenou na palačinky, a potři ji kapkou oleje nebo másla. Nalij na ni naběračku těsta a rychlým krouživým pohybem ho rozlij po celé pánvi. Jakmile těsto na povrchu zpevní a zmatní (jakoby zaschne), bublinky v těstě popraskají a okraje se začnou lehce odchlipovat, palačinku opatrně obrať. Z druhé strany ji smaž už jen krátce, aby palačinka zůstala jen lehce zlatavá.
- Stejně postupuj i s dalšími palačinkami. Kvalitní pánev už olejem/máslem potírat nemusíš, nebo jen po každé druhé či třetí palačince. Palačinky skládej na sebe, tím ještě zvláční.
- Nakonec přelij čokoládovým krémem Grand Zero, dozdob nakrájeným banánem a ořechy.
Dobrou chuť!