Mlsouni, zahrnuli jste nás objednávkami – děkujeme vám! 🥰 Makáme na plné obrátky, ale může se stát, že se váš balíček maličko opozdí. Děkujeme za trpělivost a pochopení!
Tak schválně, kolik z vás tady miluje Vaječňák a naše Big Bueno? Troufáme si řici, že vás bude opravdu hodně. Připravili jsme si pro vás tento luxusní recept na ten nejlahodnější Vaječňák, který jste kdy pili! Nevěříte? Zkuste a dejte nám vědět. :)
Co na to budete potřebovat?
4 žloutky
100 g cukru krystal
špetka soli
1 vanilkový lusk
200 ml plnotučného mléka
200 ml smetany ke šlehání
100 g lískooříškového krému Big Bueno
100 ml rumu (nebo podle chuti)
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme zrníčka. Přidáme je i s luskem do mléka se smetanou a v rendlíku na mírném plameni pomalu ohříváme. Když je mléko horké, naběračkou ho tenkým pramínkem za stálého míchání přilijeme ke žloutkům, díky tomu se žloutky nesrazí. Směs vrátíme zpátky na sporák, přidáme lískooříškový krém a za stálého míchání povaříme asi 5 minut, dokud krém mírně nezhoustne. Krém by neměl vřít, aby se nesrazil. Poté ho odstavíme ze sporáku, přilijeme rum a důkladně promícháme. Vyjmeme vanilkový lusk a ještě horký likér přelijeme do lahví (můžeme nejdřív přecedit přes sítko). Skladujeme v lednici, před podáváním láhev protřepeme.
Vážení zákazníci,
máme pro Vás novinku! Pokud objednáváte na Slovensko, do Německa nebo Rakouska, prosíme vyberte zemi dodání níže*.
*Váš výběr se automaticky uloží.
Příjemné nakupování! 💜