BigBoyáci! MOC DĚKUJEME!! Máme za sebou Black Friday a makáme na plné obrátky. Váš balíček může dorazit s menším zpožděním. Děkujeme za trpělivost a pochopení!
Připravit tenhle dort zabere v podstatě pár minut, stačí rozmixovat sušenky a krátce vyšlehat krém, takže se ho nikdo nemusí bát. Korpus tvoří sušenky s máslem, krém je nadýchaný a hooodně čokoládový. Tento nepečený dortík bude chutnat každému čokoholikovi. :)
Nepečený nugátový dort:
Korpus
200 g sušenek (ideálně kakaové máslové)
80 g másla, rozpuštěného
Náplň
300 g tmavé čokolády
200 g arašídového másla @bigboybutter
200 ml smetany ke šlehání
400 g čerstvého smetanového sýra
200 g zakysané smetany
100 ml mléka
4 plátky želatiny
kakao, drcené arašídy
Postup
- Čokoládu rozpustíme s arašídovým máslem a smetanou, v rendlíku na mírném plameni. Necháme vychladnout.
- Dno rozevírací kulaté formy vyložíme pečícím papírem, boky lehce vymažeme máslem a vyložíme pruhem pečícího papíru. Sušenky rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs prsty natlačíme do formy, pořádně upěchujeme. Dáme ztuhnout do lednice zhruba na půl hodiny.
- Plátky želatiny dáme na 10 minut nabobtnat do misky s mlékem, poté ho opatrně ohřejeme (pozor nesmí přijít k varu), na sporáku nebo v mikrovlnce, a želatinu v něm rozpustíme.
- V míse prošleháme sýr a zakysanou smetanu, přidáme vychladlou čokoládovou směs a opět důkladně prošleháme. Do misky s želatinou vmícháme 2 lžíce krému a pak ji přidáme do mísy a důkladně zašleháme. Vzniklý krém pečlivě rozetřeme do formy, část si přendáme do pytlíku se zdobicí špičkou a navrch ozdobně nastříkáme. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
- Před podáváním můžeme posypat kakaem a kousky arašídů.
Vážení zákazníci,
máme pro Vás novinku! Pokud objednáváte na Slovensko, do Německa nebo Rakouska, prosíme vyberte zemi dodání níže*.
*Váš výběr se automaticky uloží.
Příjemné nakupování! 💜