Kdo by tuhle americkou pochoutku neznal a nemiloval! Hořká čokoláda, uvnitř jemné arašídové "máslo". S Dominikou z blogu bezcukrarna.com jsme si pro vás připravili recept na jejich zdravější a upřímně ještě chutnější verzi! A navíc v tomhle ročním období poslouží i jako vánoční cukroví!
Ingredience (na 15 košíčků)
- 80g hořké čokolády bez cukru
- 1 lžička kokosového oleje
- 150 g BIG BOY jemného arašídového krému
- 4 lžičky malinové marmelády bez cukru
- + malé papírové košíčky
Na dozdobení:
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme asi 2/3 hořké čokolády s 1/2 lžičky kokosového oleje. Poté dáme cca 1/2 lžičky rozpuštěné čokolády do každého košíčku tak, aby byla čokoláda po celém spodku košíčku. Čokoládu necháme ztuhnout.
Jakmile je čokoláda ztuhlá, dáme na ni do každého košíčku necelou lžičku burákového "másla". Košíčky dáme ztuhnout do ledničky na cca 30 minut. Poté doprostřed každého košíčku dáme trochu marmelády a tu přelijeme burákovým "máslem". Košíčky dáme alespoň na 30 minut do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády s 1/2 lžičky kokosového oleje a přelijeme burákové "máslo" ještě jednou vrstvou čokolády a posypeme kousky mrazem sušených malin. Košíčky dáme do mrazáku, ve kterém je i skladujeme.