Chtělo by to nějakou rychlou dobrotu na zdravější mlsání? Tapioka pudink u nás sice zatím není až tak známým dezertem, ale tapioka perly už běžně seženeš i v menším městě. Pudink podle našeho receptu je hned hotov, a navíc chutná skvěle studený i teplý, připravený v kokosovém či klasickém mléce. Tak pojďme na to!
Příprava tapioka pudinku:
(2 porce)
50 g tapioka perliček
200 ml vody
200 ml kokosového/kravského mléka
1 lžička vanilkového extraktu
čekankový sirup dle chuti
Na ozdobu:
bílý jogurt
ořechový krém Grand Zero s tmavou čokoládou/Big Rafael Zero
maliny/mango
Tapioka perly zalijeme vodou a necháme je přes noc nabobtnat. Druhý den k nim přilijeme mléko, přidáme špetku soli a vanilkový extrakt. Poté vše smíchané přivedeme k varu a na mírný stupeň zhruba 10 minut povaříme, až do té doby, než se bude konzistence podobat pudinku. Podle chuti osladíme. Do skleniček střídavě vrstvíme tapioka pudink, ořechové máslo, bílý jogurt a ovoce. Počkej, to uvidíš, jak rychle tento dezert zmizí. Nejen, že krásně vypadá, ale ta božská chuť!