Jak správně skladovat ořechové krémy a lyo ovoce?

Jak správně skladovat ořechové krémy a lyo ovoce?
Popis produktu

Každá potravina potřebuje skladovat v určitých podmínkách, aby si udržela svou kvalitu a chuť. Některé jsou citlivé na teplotu, jiné na vlhkost nebo sluneční světlo. Pojďme se podívat, jak je to s ořechovými krémy a lyo ovocem.

OŘECHOVÉ KRÉMY

Jak doma správně uchovat ořechové krémy?

Oříškové krémy stejně jako ořechy byste neměli vystavovat teplu. Uchovávejte je na chladném místě, protože zvýšené teplo urychluje jejich žluknutí. Zamezte také přístupu světla a vzduchu, protože způsobují nežádoucí oxidaci. Ideální je skladovat ořechové krémy v uzavíratelné sklenici ve skříni, spíži nebo lednici, kam se nedostane slunce ani teplo.

Co má vliv na žluknutí ořechů?

  • Vyšší teplota
  • Přístup vzduchu
  • Přímé sluneční světlo

Ztuhlá nebo olejová vrstva na povrchu není na závadu

Zarazil vás zvláštní sediment na povrchu krému? Nebojte, “máslo” není zkažené, ani plesnivé. Jedná se o přirozený jev, při kterém se z mletých ořechů uvolňuje tuková složka. Stačí, když krém promícháte, aby se všechny složky opět spojily.

TIP: Co dělat se ztuhlým krémem?

Než si budete chtít na svém oblíbeném krému pochutnat, vyndejte ho s předstihem z lednice. Případně si ho ohřejte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, aby rychleji povolil. Při pokojové teplotě krém opět trochu ztuhne.

LYO OVOCE

Lyofilizace je proces, při kterém se z ovoce při velmi nízkých teplotách odstraní voda. Díky tomu ovoce dlouho vydrží, zachovává si vůni, chuť barvu i strukturu. Velkou výhodou lyofilizace oproti jiným konzervačním postupu je, že si ovoce zachová všechny živiny, minerály a vitamíny.

Jak doma správně uchovat lyo ovoce?

Stejně jako u ořechů a ořechových krémů i lyo ovoce doporučujeme skladovat na tmavém místě se stabilní pokojovou teplotou a vlhkostí. Největší strašák lyo ovoce je právě vlhkost, proto jej uchovávejte v uzavíratelných sklenicích, plastových dózách nebo zip balení, aby si ovoce při konzumaci zachovalo svou křupavost.

Co má vlliv na vlhnutí a tvrdnutí lyo ovoce?

  • Přístup vzduchu a vlhkosti
  • Vyšší teplota
  • Přímé sluneční světlo

 

TIP: Co dělat se zvlhlým lyo ovocem?

Pokud ovoce zvlhne, je gumové nebo se slepí, můžete ho stále použít. Přišlo jen o svůj tvar a křupavost, ale výživové hodnoty má pořád stejné. Dokonce i stejně dobře chutná. Jen si pospěšte se spotřebou kvůli plísním či jiným nežádoucím návštěvníkům. Rozdrobené lyo ovoce se hodí do smoothie, jogurtu, nebo si ho můžete zalít horkou vodou jako čaj.

Suroviny ani hotové výrobky u nás dlouho neleží

Všechny suroviny, které odebíráme, jsou vždy čerstvé a dlouho se u nás neohřeji.  Objednáváme zboží maximálně na několik dní dopředu. Nedržíme si ani velké zásoby hotových krémů. Výrobu plánujeme na 2 týdny dopředu podle aktuálních požadavků zákazníků.

Jak v Big Boyi dbáme na kontrolu kvality?

  1. Všechny suroviny, které do Big Boye dorazí, pečlivě prohlížíme a ochutnáváme, abychom ihned odhalili případné závady. Kontrolujeme především vzhled, vůni a chuť.
  2. Naše výroba probíhá za přísných hygienických podmínek, aby nedošlo ke kontaminaci produktů.
  3. Každou novou vyrobenou šarži ochutnáváme a kontrolujeme její konzistenci i vůni.
  4. Kontrolujeme lepení etiket a správnost popisků.
  5. Děláme namátkovou finální kontrolu výrobků připravených k expedici.
Vytvořeno24.05.2021
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveníPovolit vše